Logo-aanhetgroenewoud.svg

Interview Anja en Patrick van Loo

Anja en Patrick van Loo konden maar niet hun ideale huis vinden. Met hulp van een partner durfden zij het aan om hun droomhuis zelf te bouwen.

“We hebben veel meer keuzevrijheid en dat binnen een kortere bouwtijd.”
Anja en Patrick van Loo

Anja en Patrick wonen momenteel in Blerick in een twee-onder-een-kapwoning. “Al een poosje waren we op zoek naar een andere woning. We hadden behoefte aan meer ruimte, rust en privacy” vertelt Anja. “Maar bij bestaande woningen vonden we niet de ideale match tussen huis en ligging. De ligging was goed, maar het huis beviel niet of omgekeerd.” 
Hun oog viel op een kavel in plan Aan het Groenewoud in Swalmen. Patrick: “De ligging van de kavel sprak ons direct aan. Heerlijk rustig aan de bosrand en mogelijkheid voor een mooie diepe tuin.” “En Swalmen is een leuk dorp, authentiek, maar met alle noodzakelijke voorzieningen. En je bent ook zó in Roermond,” zegt Anja.    

Sleutelklaar
Maar het stel ontbrak het aan ervaring met of kennis van bouwen. Via via kwamen ze in contact met het Brummelhuis. Een schot in de roos, zo bleek. Patrick: “Zij ondersteunen ons met het hele proces. Van ontwerp tot en met uitvoering en zelfs het aanvragen van de vergunningen. Wij hoeven eigenlijk alleen maar aan te geven hoe we het willen. Ons huis wordt straks sleutelklaar opgeleverd. Onze huidige woning was ook een nieuwbouwhuis, gaat Anja verder, maar dat was projectbouw. Als we iets gewijzigd wilden hebben, dan werd daar heel moeilijk over gedaan. Nu hebben we alle vrijheid. 

Klaar in 150 dagen
Het nieuwe huis wordt gebouwd in de stijl van een jaren 30-woning, maar in een modern jasje. Twee kleuren stenen, een schuurwoning kap en moderne materialen. “En levensloopbestendig. Want we willen er zo lang mogelijk kunnen blijven wonen.” De bouw is inmiddels gestart, de oplevering staat gepland voor december. Anja: “De aannemer gaat uit van een bouwtijd van 150 werkbare dagen. Bij projectbouw is dat meer dan 200.”

“Laat je verrassen”
Wat raden Anja en Patrick mensen aan die nog twijfelen over zelf bouwen? “Ga in gesprek met een partner zoals het Brummelhuis en bespreek de mogelijkheden. Je zult verrast zijn door wat allemaal kan. Bovendien kun je zelf bepalen wat je uit handen geeft en wat je eventueel zelf wilt doen.”

Ga terug

Takje Aan het Groenewoud